Historia

 

Kuoromme osallistuu aktiivisesti Sulasolin tapahtumiin - sekä valtakunnallisiin laulujuhliin, että Etelä-Savon piirin tapahtumiin.

Innostunut joukko laulajia on osallistunut kesäisin Naiskuoroliiton Joutsenossa järjestämälle laululeirille. Viime vuosina he ovat suorittaneet useita Naiskuoroliiton perus-, taito- ja mestarimerkkejä. Heidän esimerkkinsä on saanut muista kuorolaisista uusia innostuneita ”merkkien metsästäjiä”.

Jokaiselle jotakin

Kuoromme on vuosien saatossa esittänyt musiikkia laidasta laitaan.

Kerimäen Naislaulajat ovat esiintyneet omissa konserteissa, sekä erilaisissa yhteiskonserteissa, joista viimeisimpinä yhteistyökumppaneina ovat Kansanlaulukuoro Hytkyt Keravalta.

Kuoron pienyhtye Free Voices on myös mitannut esiintymistaitojaan Sulasolin Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Kymen piirien järjestämässä yhtyekatselmuksessa. Free Voices sai kiitosta mm.puhtaasta soinnista, yhdenaikaisuudesta ja esiintymisestä, mikä heijastaa myös koko kuoron taitoa ja osaamista.

 

KERIMÄEN NAISLAULAJAT                                                 

Joukko viehkeitä naisia kyseli 30 v sitten syksyllä  Linnalan kansalaisopistolta mahdollisuutta perustaa lauluryhmää opiston opintopiiriksi. Vastaus oli, että jos teillä on pökkyräinen johtaja, niin mikä ettei.

Terttu Jauhiaisen lupauduttua johtajaksi ilmoitettiin laulupiiri alkavaksi seuraavan vuoden  alusta. Pari-kolmekymmentä pehmeää  naista ilmaantui paikalle ja näin sai alkunsa naiskuoro.

Aluksi laulettiin suurenmoisen Linnalan opintopiirinä Tepan johtaessa. Ohjelmisto koostui ensisijaisesti kansanmusiikista ja usein säestäjänä oli Linnalan opintopiirinä soittaneet lainehtivat pelimannit.

Rekisteröitymisen yhteydessä kuoro sai nimen Kerttuset.

Vuosien varrella jäsenmäärä lisääntyi ja maukas naisten matka suuntasi välillä myös valtakunnallisiin kuorotapahtumiin. Niissä tilaisuuksissa jouduimme toistuvasti vastaamaan kysymykseen: ”Mistä Kerttuset ovat kotoisin?” Aikamme seliteltyämme päädyimme nimenmuutokseen. Niinpä viimeiset 21 v olemme laulaneet Kerimäen Naislaulajina.

Ensimmäisen kymmenen vuoden aikana mukana oli 20 -30 työlästä naista.

Vuosien myötä  hämyisä laulajien määrä on vaihdellut 15-31. Alkuperäisiä, ilman keskeytystä mukana olleita laulajia on kaksi.

Kuoron taiteellisena johtajana toimi Terttu Jauhiainen 15 vuotta.

Hänen jälkeensä kuoroa johti  ihana Asta Muraja 7 vuotta

Astan jätettyä kuoromme meitä on luotsannut Anne Heikkinen.

Kuorollamme on ollut useita empaattisia säestäjiä, joista  hupaisia  ovat olleet Pauli Rinkinen hanureineen ja viime vuosina aina niin sulosuinen  Vesa Pulkkinen.

Harjoituksiin hikinen joukko kokoontuu kerran viikossa ja lisäksi pidämme kokopäivän kestäviä laululeirejä pari-kolme kertaa vuodessa. Kuoron harjoituskaudet  huipentuvat konserttiin tai konsertteihin, joita pidetään vuosittain Kerimäellä, ja välillä vierailemme myös naapurikunnissa. Esiinnymme myös erilaisissa kunnan ja seurakunnan sekä eri järjestöjen tilaisuuksissa joko koko kuorona tai pienryhmänä.

Olemme myös järjestäneet yhteiskonsertteja oman paikkakunnan ja lähiseudun kuorojen kanssa.

Kerimäen Naislaulajat on vakiinnuttanut asemansa kerimäkeläisessä kulttuurielämässä.

Kuoron jäsenet ovat paksunlivakoita, hössähtäviä, hurahtaneita, ja kikkuraisia tekemään parhaansa yhteisen päämäärän puolesta: tavoitteenamme on luoda kuulijalle seksuaalisia musiikkielämyksiä viekkaan taiteellisen johtajan opastuksella.

 

(Historiikki täydennetty yleisön antamilla adjektiiveilla Syysilkamissa 2009.Yleisön täydennykset alleviivattuna)

Kerimäen Naislaulajat 10 v.
Kerimäen Naislaulajat 20 v.
Kerimäen Naislaulajat 25 v.
Kerimäen Naislaulajat 30 v.